GrapeFine Sports

Groepslessen, Indoor Cycling, Fitness & Personal Training

Groepslessen bij GrapeFine Sports

 In onze mooie, paarse groepsleszaal verzorgen we diverse groepslessen - Sports & Dance - gedurende de gehele week. Onze groepslessen duren 55 minuten.

Er zijn groepslessen voor volwassenen en groepslessen voor kids & teens. 

Tijdens een groepsles worden de sporters gemotiveerd door een enthousiaste en energieke instructeur, door deze motivatie en het enthousiasme krijg je een boost en vliegt het uur voorbij....Time flies when you're having fun!

Let op!!! Deze ruimte mag alleen betreden worden op sportschoenen welke u uitsluitend binnen gebruikt. Daarnaast verzoeken wij iedereen in de lessen Shape, Pump, Indoor Bootcamp, Insanity, Fifty-Fit & Dao Dans Yoga een handdoek mee te nemen.

 


Voor het rooster van de groepslessen bekijkt u ons lesrooster


Hieronder lees je een korte uitleg over alle groepslessen die bij GrapeFine Sports worden gegeven. Je vindt de groepslessen in alfabetische volgorde. Wil je meer weten over een groepsles, neem dan gerust contact met ons op, kom eens meekijken door de ruit of maak een afspraak voor een proefles en ervaar de les zelf!


Bootcamp outdoor 16+ (seizoensles; april t/m 
De groepstraining waarin je in een uur tijd in de buitenlucht hardloopt en tientallen krachtoefeningen doet.
Bootcamp outdoor start en eindigt bij GrapeFine Sports. De instructeur neemt je mee op pad en daagt je uit tot het uiterste te gaan tijdens deze workout in de frisse lucht. Bij extreme weersomstandigheden wordt de bootcamp training in onze fitnessruimte uitgevoerd, zorg voor alle andere weersomstandigheden voor goede kleding!

Bootcamp Indoor 16+
Een volledige workout waarbij gebruik wordt gemaakt van klein fitnessmateriaal, zoals BOSU's, Steps en Dumbells. Een uur lang trainen in een groep met verschillende oefeningen.
De oefeningen zijn gericht op zowel conditie als kracht.

Bootcamp Indoor Junior 8+
Energieke, stoere, sportles voor kids & teens vanaf 8 jaar. In deze les werken we aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. We maken gebruik van steps, gewichten, sandbells, wallballs, BOSU's, pumpstangen, matjes e.d. Met deze les blijven kids & teens gezond en fit! Dit is écht sporten, maar dan voor jonge deelnemers!


Dance-Aerobic 16+
Conditionele Dance-workout.
Up-tempo beats, Hi- en LowImpact bewegingen en flitsende choreografieën geven je de energie, het uur is voorbij voordat je het weet. Aerobic is niet meer het ouderwetse strakke bewegen, maar maakt in de huidige tijd gebruik van danspassen om een conditionele workout vooral heel leuk te maken.

DanceMix 14+
De meest motiverende dansles voor elke leeftijd, streetdance, hiphop, jazz, gogo, alles komt aan bod.
In deze lessen leert de groep een choreografie aan, waaraan een paar lessen achterelkaar wordt doorgewerkt.

Dao Dans Yoga 16+
Strekkingen, spieroefeningen, adem, energie, gevoel en muziek smeden weer één geheel van jou!
Een uur lang een vloeiende yoga-stroom. Oefeningen komen voort uit Yoga & Poweryoga, Shiatsu & Do-In, Tai Chi & Chi Kung en werken vanuit de muziek naar de stilte toe.
Werk binnen je eigen begrenzingen aan souplesse, energiekanalen, kracht, vebranding, ademhaling, uithoudingsvermogen, evenwicht, ontspanning en levensenergie.
Neem een badlaken en een fleece-dekentje mee, we werken op blote voeten of sokken.
Meer info over Dao Dans Yoga - klik HIER

Dao Dans Yoga 8+
Yoga voor kids en teens vanaf 8 jaar.
Ieder stuk muziek roept iets op. Je wordt stil, je wilt gaan dansen, je wordt vrolijk of lekker springerig. En soms nodigt muziek je uit om lekker languit te gaan liggen. En toch, om te ontspannen hoef je niet persé helemaal stil te gaan zitten of liggen. Rustige vloeiende bewegingen zijn minstens zo ontspannen. En in gedachten kun je dan mooie beelden zien en je  voorstellen dat je ergens anders bent en van alles beleeft.
Door gebruik te maken van je fantasie, de muziek en je bewegingen, beleef je steeds weer opnieuw bijzondere dingen. Heel eenvoudig, maar steeds nieuw en heerlijk ontspannen om te doen.
Tegelijkertijd doen we ademhalings- en concentratie-oefeningen. We bewegen lekker en stimuleren het creatieve denken.
En niet te vergeten: we hebben plezier.

Fifty-fit 16+
De les voor de sportieveling waarvoor onze andere sportlessen wellicht nét iets te zwaar zijn. Zoals de naam het zegt denken wij bijvoorbeeld aan de sportieve 50+er die nog graag in beweging is. Maar lees Fifty ook als 50%, kun je niet 100% meedoen in bijvoorbeeld onze Shape, Indoor Bootcamp of Pump, door een blessure, zwangerschap of wat dan ook, dan kun je misschien wel lekker bewegen in de Fifty-fit. In deze les doen we alles, we slaan niets over, conditie, spieruithoudingsvermogen, spierkracht, flexibiliteit, noem maar op!

Figth 16+
Krachtige workout die ritme combineert met de focus en kracht van boksen. Energieke workout, vooral gericht op fun, kracht en conditie.

Insanity 16+ 
Een intensieve groepsworkout waarbij het accent ligt op maximale intervaltraining! Insanity zorgt voor uitputting, vetverbranding en weerstandstraining. Je traint slechts met je eigen lichaam! Geen gewichten en ingewikkelde pasjes, maar veel variatie in korte tijd. Kortom: Get Fit Or Get Out!!

Jump Up! Junior & 16+
Dé energieke groepsles op fitnesstrampolines! Spring op en neer op een stevige beat en train op de meest leuke manier jouw conditie en shape!
Onze instructeur zal je op zwepen en laten zweten terwijl je eigenlijk gewoon heel leuk aan het springen bent op een trampoline.
Deze lessen duren ongeveer 45 minuten, deelnemers nemen bij aanvang zelf een trampoline mee vanaf onze hal naar de groepsleszaal.

Kidsdance/Teendance leeftijden; 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10+ 
Kidsdance, of Teendance is dé dansles waarin we kids & teens motiveren vol enthousiasme te dansen.
Vrolijke, energieke danslessen op diverse muziek. De kinderen leren in deze lessen basispassen, bewegen op ritme en dansen in een groep.
In deze lessen wordt vooral Streetdance, HipHop en Modern gedanst, daarnaast worden de Kids & Teens ook uitgedaagd in Gogo, Jazz, Zumba, Dance-Aerobic en Step.


Pump 16+
In de Pump lessen werk je aan spierversteviging en verbrand je calorieën. Deze stoere workout kent geen moeilijke danspassen en ingewikkelde combinaties.
Pump is een effectieve training waarbij gebruik wordt gemaakt van halterstangen met gewichten. Alle spiergroepen komen aan bod. Pump is de ideale les voor wie snel in vorm wil komen!

Shape 16+
Deze les is vooral eenvoudig en heel toegankelijk. Het is een mix van cardiotraining, krachttraining en stabiliteitstraining, waarbij we o.a. gebruik maken van dummbells, de vloermatjes en een step.
Een groot deel van deze les bestaat uit conditonele en spierverstevigende oefeningen voor buik, billen en benen, maar ook de armen en de rug worden zeker niet overgeslagen.

Step 16+
Dit is net als aerobic een conditionele Dance-workout, alleen maken we hier gebruik van een step.
Deze step wordt gebruikt om de workout intensiever en nóg uitdagender te maken.
We stappen op de step, dansen over de step en draaien om de step heen.

Zumba 16+ /Zumba Family 4+/Zumba-G
Wereldwijd fitness fenomeen. Swingende intervaltraining die wordt afgewisseld met korte eenvoudige danscombinaties. De bewegingen worden opgebouwd uit diverse danspassen; reggaeton, salsa, merengue, hiphop enz.
In onze speciale Zumba Family is iedereen welkom, kids, teens en volwassenen dansen allemaal in 1 les door elkaar! Je hoeft niet te komen met iemand van jouw familie, samen vormen we tijdens deze les 1 grote Zumba-familie.
In onze speciale Zumba-G les is iedereen welkom met een verstandelijke of lichte lichamelijke beperking, Dé Zumba-les voor een ieder die zich in de reguliere lessen niet helemaal thuis voelt.


Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.