GRAPEFINE SPORTS  

SPORTCLUB

 Groepslessen bij GrapeFine Sports


GrapeFine Sports staat bekend om de ontzettend leuke en gevarieerde groepslessen. 
Kom gerust eens zelf een groepsles ervaren. Heb je een abonnement dan kun je alles uitproberen!

Onze enthousiaste instructeurs zorgen voor de juiste energie! Zowel jong als oud, als alles daar tussenin, is welkom in onze groepslessen. Wij geven lessen voor kinderen vanaf 4 jaar, maar hebben ook speciale lessen voor de active 50+-er of voor mensen met een beperking.

Wil je meedoen aan 1 van onze groepslessen dan moet je deze van te voren reserveren, dit gaat het gemakkelijkst in de app in onze online omgeving van Virtuagym, maar ook via onze website, klik op RESERVEREN.

In onze mooie, paarse groepsleszaal verzorgen we diverse groepslessen - Sports & Dance - gedurende de gehele week. Onze groepslessen duren 55 minuten.

Er zijn groepslessen voor volwassenen en groepslessen voor kids & teens. 

Tijdens een groepsles worden de sporters gemotiveerd door een enthousiaste en energieke instructeur, door deze motivatie en het enthousiasme krijg je een boost en vliegt het uur voorbij....Time flies when you're having fun!

Let op!!! Deze ruimte mag alleen betreden worden op sportschoenen welke u uitsluitend binnen gebruikt. Daarnaast verzoeken wij iedereen in de lessen Shape, Pump, Bootcamp, PowerShape, Fifty-Fit, FitBeats, Hatha Yoga & Dao Dans Yoga een handdoek mee te nemen.


Voor het rooster van de groepslessen bekijkt u ons lesrooster


Hieronder lees je een korte uitleg over alle groepslessen die bij GrapeFine Sports worden gegeven. Je vindt de groepslessen in alfabetische volgorde. Wil je meer weten over een groepsles, neem dan gerust contact met ons op, kom eens meekijken door de ruit of maak een afspraak voor een proefles en ervaar de les zelf!

 

 

Bootcamp 16+

Een volledige workout waarbij gebruik wordt gemaakt van klein fitnessmateriaal, zoala BOSU's, Steps, Sandbags en dumbells. Een uur lang trainen in een groep met verschillende oefeningen, circuits, parcours, challenge's.
De oefeningen zijn gericht op zowel conditie als kracht.

Soms, met mooi weer, kiezen we ervoor deze les buiten aan te bieden, dit maken we bekend via ons reserveringssysteem.

Bootcamp Junior 8+

Energieke, stoere, sportles voor kids & teens vanaf 8 jaar. In deze les werken we aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Met deze les blijven kids & teens gezond en fit! Dit is écht sporten, maar dan voor jonge deelnemers!

Soms, met mooi weer, kiezen we ervoor deze les buiten aan te bieden, dit maken we bekend via ons reserveringssysteem.

CardioDance 14+

De meest swingende workout van de week!
Lekker dansen, opzwepende beats, veel energie en vrolijk naar huis.
De bewegingen worden opgebouwd uit diverse danspassen; reggaeton, salsa, merengue, hiphop enz.
Dit is echt calorieën verbranden zonder dat je het merkt, gewoon omdat het zo leuk is. Een uur lang komen er diverse tracks voorbij, iedere track heeft zijn eigen choreografie, elke choreografie komt een paar weken achterelkaar terug, zodat er vooruitgang geboekt kan worden.

Dance 16+

Vrolijke, energieke danslessen op diverse muziek. 
In deze lessen wordt vooral Streetdance, HipHop en Modern gedanst, maar ook andere stijlen zullen worden gemixt in de les.
Voorop staat lekker bewegen, lekker dansen en plezier hebben!
We bouwen in enkele weken een choreografie op.

Dance-Aerobic 16+

Conditionele Dance-workout.
Up-tempo beats, Hi- en LowImpact bewegingen en flitsende choreografieën geven je de energie, het uur is voorbij voordat je het weet. Aerobic is niet meer het ouderwetse strakke bewegen, maar maakt in de huidige tijd gebruik van danspassen om een conditionele workout vooral heel leuk te maken.

Dao Dans Yoga 16+

 

Strekkingen, spieroefeningen, adem, energie, gevoel en muziek smeden weer één geheel van jou!
Een uur lang een vloeiende yogastroom. Oefeningen komen voort uit Yoga & Poweryoga, Shiatshu & Do-in, Tai Chi & Chi Kung en werken vanuit de muziek naar de stilte toe.
Wek binnen je eigen begrenzingen aan souplesse  energiekanalen, kracht, verbranding, ademhaling, uithoudingsvermogen, evenwicht, ontspanning en levensenergie.
Neem een badlaken en een fleece-dekentje mee, we werken op blote voeten of sokken.

 

 

Bij mooi weer verzorgen we onze Dao Dans Yoga in de Bernisse, dit maken we bekend via ons reserveringssysteem.

 


Voor deze Yoga-lessen werken wij samen met Lia Visser van Meimon.

Fifty-fit 16+

De les voor de sportieveling waarvoor onze andere sportlessen wellicht nét iets te zwaar zijn. Zoals de naam het zegt denken wij bijvoorbeeld aan de sportieve 50+er die nog graag in beweging is. Maar lees Fifty ook als 50%, kun je niet 100% meedoen in bijvoorbeeld onze Shape, Indoor Bootcamp of Pump, door een blessure, zwangerschap of wat dan ook, dan kun je misschien wel lekker bewegen in de Fifty-fit. In deze les doen we alles, we slaan niets over, conditie, spieruithoudingsvermogen, spierkracht, flexibiliteit, noem maar op.

FitBeats 14+

Een high intensity interval training volledig uitgevoerd op knallende beats van grote hits van vroeger en nu. De muziek van de tracks motiveert en past bi elke beweging die wordt uitgevoerd. Dank aan traditionele shape- en fitnessbewegingen waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt als weerstand, maar ook bewegingen met een toevoeging van dumbells, gewichtsschijven en/of een step. Een ware total-body workout op losse tracks. Elke track is een nieuwe uitdaging, conditioneel of kracht. Ee track worden een aantal weken herhaald, hierdoor zul je als vanzelf jouw vooruitgang merken.

G-Dance

Speciale dansworkout voor dansers met een beperking. Een uur lang dansen we op gezellige muziek, salsa, hiphop, dance, kindermuziek, er komt van alles voorbij.
In beweging komen op leuke deuntjes op jouw niveau.
Deze les wordt o.a. bezocht door bewoners van Woonboerderij Westenrijck & Woonhoeve Aurelia.
Iedereen is welkom!

Hatha Yoga 16+

Hatha yoga is een rustige vorm van yoga.  Het doel van deze yoga is om “uit het hoofd” te komen, waar wij als westerlingen over het algemeen veel moeite mee hebben. Er wordt gewerkt met ademoefeningen, yoga, meditatie, ontspanning. Maar bovenal gaat het om jouw eigen proces en jouw lichaam. Doordat we met deze yogavorm langer in een houding blijven, zorg je voor een verlenging van de ontspannen spieren. De spieren worden op deze manier voorzien van vers bloed en zo gezuiverd, waardoor uiteindelijk het lichaam leniger wordt.
Oftewel “ontspannen inspanning”. Namasté!  

Bij mooi weer verzorgen we onze Hatha Yoga in de Bernisse, dit maken we bekend via ons reserveringssysteem.

Voor deze Yoga-lessen werken wij samen met Linda v/d Berg van Yoga School ZIJN.

 

Kidsdance/Teendance leeftijden; 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10+
 

Kidsdance, of Teendance is dé dansles waarin we kids & teens motiveren vol enthousiasme te dansen.
Vrolijke, energieke danslessen op diverse muziek. De kinderen leren in deze lessen basispassen, bewegen op ritme en dansen in een groep.
In deze lessen wordt vooral Streetdance, HipHop en Modern gedanst, daarnaast worden de Kids & Teens ook uitgedaagd in andere stijlen.
Voorop staat lekker bewegen, lekker dansen en plezier hebben!

Pump 16+

In de Pump lessen werk je aan spierversteviging en verbrand je calorieën. Deze stoere workout kent geen moeilijke danspassen en ingewikkelde combinaties.Pump is een effectieve training waarbij gebruik wordt gemaakt van halterstangen met gewichten. Alle spiergroepen komen aan bod. Pump is de ideale les voor wie snel in vorm wil komen!

Pilates 16+

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.
Core-stability, daar wordt aangewerkt in deze groepsles. Een sterke romp vermindert de kans op blessures en houdt het lichaam sterk en fit.

Shape 16+

Deze les is een mix van cardiotraining, krachttraining en stabiliteitstraining, waarbij we o.a. gebruik maken van dumbells, vloermatjes en steps.
Een groot deel van deze les bestaat uit conditonele en spierverstevigen-de oefeningen voor buik, billen en benen, maar ook de armen en de rug worden zeker niet overgeslagen.

 PowerShape 14+

Onze populaire Shape, maar dan met een plus, nét iets meer gas geven. Deze les bestaat uit een flink  stuk cardio gecombineerd met kracht. High impact bewegingen, veel energie en veel zweet!

 

 


 


Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.