Groepslessen

GrapeFine Sports staat bekend om de ontzettend leuke en gevarieerde groepslessen. 
Alle groepslessen zijn inbegrepen bij onze abonnementen.
Zowel jong als oud, als alles daar tussenin, is welkom in onze groepslessen.
Wij geven lessen voor kinderen vanaf 4 jaar, maar hebben ook speciale lessen voor de actieve 50+-er of voor mensen met een beperking.


Deze groepslessen verzorgen wij in onze mooie paarse groepsleszaal, voorzien van airco.
Onze groepslessen duren 55 minuten.

Tijdens een groepsles worden de sporters gemotiveerd door een enthousiaste en energieke instructeur, door deze motivatie en het enthousiasme krijg je een boost en vliegt het uur voorbij....Time flies when you're having fun!

Choose your Workout
Wij geven veel verschillende groepslessen, lessen gericht op kracht, lessen gericht op conditie, lessen gerciht op spieruithoudingsvermogen of juist een combinatie hiervan. Ook geven we dance-workouts, voor zowel jong (vanaf 4 jaar) als iets minder jong. Ook geven we lessen waarin je de rust opzoekt, zoals onze Dao Dans Yoga. Sommige lessen zijn voor een bepaalde doelgroep, zoals de actieve 50+er, de herstellende sporter, de sporter met een beperking, kinderen en tieners.
Lees verderop op deze pagina met info per groepsles
(op alfabethische volgorde).

Rooster & reserveren
Onze groepslessen worden gegeven volgens ons lesrooster en kunnen gereserveerd worden via onze app.
Wanneer je van te voren reserveert ben je zeker van een plekje in jouw favoriete les.
Ons lesrooster kan enkele keren aangepast worden, in onze app zie je ons actuele aanbod.
Tijdens schoolvakanties gaan onze Kids, Teens en Junior groepslessen NIET door.

Enkele regels
Onze groepsleszaal mag alleen betreden worden op sportschoenen welke je uitsluitend binnen gebruikt.
Daarnaast verzoeken we iedereen een handdoek te gebruiken tijdens de workouts waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen én wordt je verzocht na het gebruik de materialen schoon te maken.
Waardevolle spullen mag je meenemen in onze groepsleszaal, grote tassen, jassen, buitenschoenen e.d. kunnen in onze kleedruimtes geplaatst worden.
Trainen in onze groepsleszaal is geheel op eigen risico.

Onze verschillende groepslessen

Bootcamp Junior 8+
Energieke, stoere, sportles voor kids & teens vanaf 8 jaar. In deze les werken we aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Met deze les blijven kids & teens gezond en fit! Dit is écht sporten, maar dan voor jonge deelnemers!

Soms, met mooi weer, kiezen we ervoor deze les buiten aan te bieden, dit maken we bekend via ons reserveringssysteem.

CardioDance 14+
De meest swingende workout van de week!
Lekker dansen, opzwepende beats, veel energie en vrolijk naar huis.
De bewegingen worden opgebouwd uit diverse danspassen; reggaeton, salsa, merengue, hiphop enz.
Dit is echt calorieën verbranden zonder dat je het merkt, gewoon omdat het zo leuk is. Een uur lang komen er diverse tracks voorbij, iedere track heeft zijn eigen choreografie, elke choreografie komt een paar weken achterelkaar terug, zodat er vooruitgang geboekt kan worden.

Dance 14+

Vrolijke, energieke danslessen op diverse muziek.
In deze lessen wordt vooral Streetdance, HipHop en Modern gedanst, maar ook andere stijlen zullen worden gemixt in de les.
Voorop staat lekker bewegen, dansen en plezier hebben!
We bouwen in enkele weken een choreografie op.

Dance-Aerobic / Dance-Step 16+

Conditionele Dance-workout.
Up-tempo beats, Hi- en Low Impact bewegingen en flitsende choreografieën geven je de energie, het uur is voorbij voordat je het weet.
De Dance-Aerobic/Dance-Step maakt gebruik van danspassen om een conditionele workout vooral heel leuk te maken.
In de even kalenderweken geven we Dance-Aerobic in de oneven kalenderweken geven we Dance-Step.

Dao Dans Yoga 16+

Strekkingen, spieroefeningen, adem, energie, gevoel en muziek smeden weer één geheel van jou!
Een uur lang een vloeiende yogastroom. Oefeningen komen voort uit Yoga & Poweryoga, Shiatshu & Do-in, Tai Chi & Chi Kung en werken vanuit de muziek naar de stilte toe.
Werk binnen je eigen begrenzingen aan souplesse energiekanalen, kracht, verbranding, ademhaling, uithoudingsvermogen, evenwicht, ontspanning en levensenergie.
Neem een badlaken en een fleece-dekentje mee, we werken op blote voeten of sokken.

Bij mooi weer verzorgen we onze Dao Dans Yoga in de Bernisse, dit maken we bekend in onze app.

FiftyFit 16+

De les voor de sportieveling waarvoor onze andere sportlessen wellicht nét iets te zwaar zijn. Zoals de naam het zegt denken wij bijvoorbeeld aan de sportieve 50+er die nog graag in beweging is. Maar lees Fifty ook als 50%, kun je niet 100% meedoen in bijvoorbeeld onze Shape, Indoor Bootcamp of Pump, door een blessure, zwangerschap of wat dan ook, dan kun je misschien wel lekker bewegen in de Fifty-fit. In deze les doen we alles, we slaan niets over, conditie, spieruithoudingsvermogen, spierkracht, flexibiliteit, noem maar op.

FitBeats 14+
Een high intensity interval training volledig uitgevoerd op knallende beats van grote hits van vroeger en nu. De muziek van de tracks motiveert en past bi elke beweging die wordt uitgevoerd. Dank aan traditionele shape- en fitnessbewegingen waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt als weerstand, maar ook bewegingen met een toevoeging van dumbells, gewichtsschijven en/of een step. Een ware total-body workout op losse tracks. Elke track is een nieuwe uitdaging, conditioneel of kracht. Ee track worden een aantal weken herhaald, hierdoor zul je als vanzelf jouw vooruitgang merken.

G-Dance

Speciale dansworkout voor dansers met een beperking. Een uur lang dansen we op gezellige muziek, salsa, hiphop, dance, kindermuziek, er komt van alles voorbij.
In beweging komen op leuke deuntjes op jouw niveau.
Deze les wordt o.a. bezocht door bewoners van Woonboerderij Westenrijck & Woonhoeve Aurelia.
Iedereen is welkom!

Kidsdance 1 & 2

Leeftijden; 4 t/m 6 jaar & 7 t/m 9 jaar 

Kidsdance is dé dansles waarin we kids motiveren om vol enthousiasme te dansen.
Vrolijke, energieke danslessen op diverse muziek. De kinderen leren in deze lessen basispassen, bewegen op ritme en dansen in een groep.
In deze lessen wordt vooral Streetdance, HipHop en Modern gedanst, daarnaast worden de kids ook uitgedaagd in andere stijlen.
Voorop staat lekker bewegen, lekker dansen en plezier hebben!

Pump 16+

In de Pump lessen werk je aan spierversteviging en verbrand je calorieën. Deze stoere workout kent geen moeilijke danspassen en ingewikkelde combinaties. Pump is een effectieve training waarbij gebruik wordt gemaakt van halterstangen met gewichten. Alle spiergroepen komen aan bod. Pump is de ideale les voor wie snel in vorm wil komen!

PowerShape 14+
Dit is jouw weekend-workout!
En een goeie!
Deze les bestaat uit een flink stuk cardio gecombineerd met kracht. High impact bewegingen, veel energie en veel zweet!

Teendance 10+

Teendance is dé dansles voor tieners.
We gaan verder waar we met de Kidsdance zijn gebleven, we leren het gebruiken van muziek, verschillende ritmes en dansen in een groep.
In deze lessen wordt vooral Streetdance, HipHop en Modern gedanst, daarnaast worden Teens ook uitgedaagd in ander stijlen.
Deze lessen zijn niet prestatiegericht, fun en beleving staat voorop!