Informatie & Algemene voorwaarden

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van GrapeFine Sports B.V. (hierna te noemen 'GrapeFine Sports'), sportschool met het adres Kerkweg 47C, Zuidland. GrapeFine Sports staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 55813194


Kennismaken - GRATIS proefworkout
Keuzes maken is moeilijk, daarom kun je bij GrapeFine Sports een GRATIS proeflworkout doen om het sporten bij GrapeFine Sports te ervaren. Maak een afspraak voor een GRATIS proefles via de mail, telefoon of aan onze balie.

Sportuitrusting voor het sporten bij GrapeFine Sports
Sporters zijn verplicht onze sportruimtes te betreden met schone binnenschoenen, dus schoenen die alleen in binnenruimtes worden gebruikt.
Tijdens de workout maken sporters gebruik van een handdoek. Het is aan te raden tijdens een workout goed te drinken, drinken vanuit een bidon of een flesje genuttigd worden in onze sportruimtes (blikjes en pakjes zijn NIET toegestaan).

Inschrijving en betalen lidmaatschapskosten
Inschrijving geschiedt middels het inschrijfformulier, welke bij de balie te verkrijgen is.
De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso berekend. Wanneer u zich inschrijft halverwege de maand berekent onze computer de resterende abonnementskosten voor die betreffende maand, deze zullen middels een automatische incasso worden gevorderd.
Genoemde abonnementskosten zijn per maand, deze worden middels een automatische incasso elke maand van uw rekening afgeschreven.

Opzeggen
Een abonnementbij GrapeFine Sports is per kalendermaand opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 kalendermaand.
Opzegging in januari betekent opzegtermijn februari = opzegging per 1 maart
Opzeggen kan aan onze balie, telefonisch of via de mail.
Let op! Bij opzegging ontvang je altijd een bevestiging van ons! Krijg je geen bevestiging, check dan even of de opzegging goed door is gekomen.

Het onbeperkt sporten 16+ abonnement
Het onbeperkt sporten 16+ abonnement geeft alle 16+ leden de mogelijkheid deel te nemen aan alle groepslessen, Small Group Training, Fitnesscircuits en te trainen in onze Fitness, The Box of Cycle Room tijdens de openingstijden van GrapeFine Sports. Inclusief begeleiding van een instructeur (m.u.v. een Priveles) en toegang tot onze app welke reserveren van workouts en inchecken bij GrapeFine Sports mogelijk maakt en toegang geeft tot diverse workouts en oefeningen.

Het onbeperkt sporten Teens-abonnement & het onbeperkt sporten Kidsabonnement
Het onbeperkt sporten Teens-abonnement en het onbeperkt sporten Kids-abonnement geeft de Teens- en Kidsleden de mogelijkheid deel te nemen aan alle groepslessen/workouts voor hun leeftijdscategorie.
Deze lessen worden in het lesrooster met een leeftijdsaanduiding aangegeven. Teensleden vanaf 12 jaar mogen gebruik maken van de Fitness en The Box tijdens de Fitnessbegeleidingsuren, zoals in het lesrooster aangegeven. Inclusief begeleiding van een instructeur (een Priveles) en toegang tot onze app welke reserveren van workouts en inchecken bij GrapeFine Sports mogelijk maakt en toegang geeft tot diverse workouts en oefeningen.


Het abonnement 1x per week sporten 16+, Teens en Kids

Het abonnement 1x per week sporten 16+, Teens en Kids geeft het lid de mogelijkheid 1x per week een workout, naar keuze, te doen bij GrapeFine Sports. Inclusief begeleiding van een instructeur (m.u.v. een Priveles) en toegang tot onze app welke reserveren van workouts en inchecken bij GrapeFine Sports mogelijk maakt en toegang geeft tot diverse workouts en oefeningen.
Een gemist bezoek mag ingehaald worden tot 4 weken na het gemiste bezoek. Ons ledensysteem houdt de bezoeken en eventuele tegoeden bij.
Teens en Kids kunnen alleen deelnemen aan workouts bedoeld voor hun leeftijdscategorie.

Automatische Incasso
De betaling voor de maandabonnementen onbeperkt sporten 16+, onbeperkt sporten Teens, onbeperkt sporten Kids, 1x per week sporten 16+, 1x per week sporten Teens en 1x per week sporten Kids geschiet middels een automatische incasso.
Elk lid dient bij inschrijving een doorlopende machtiging te ondertekenen, waarbij GrapeFine Sports wordt gemachtigd maandelijks de abonnementskosten behorende bij het gekozen abonnement van het opgegeven rekeningnummer af te schrijven.
De machtiging voor het Kids- en Teensabonnement geeft GrapeFine Sports de mogelijkheid het abonnementsgeld behorende bij de leeftijd van het ingeschreven lid af te schrijven. Dit bedrag loopt op totdat dit lid de leeftijd van 16 jaar bereikt. De eerst volgende maand na de verjaardag waarop deze leden de leeftijd van 10 of 16 jaar bereiken wordt het tarief voor het volgende passende abonnement geïncasseerd.


Prijswijzigingen
GrapeFine Sports behoudt zich het recht om prijswijzigingen door te voeren, mits een aankomende prijswijziging minimaal 2 maanden voorafgaand aan de wijziging wordt aangekondigd (in de sportschool en op de website), zodat een lid zichzelf eventueel kan laten uitschrijven voordat de prijswijziging ingaat.
Prijswijzigingen mogen slechts 1x per kalender jaar worden doorgevoerd.


Non-actief
Wilt u uwabonnement tijdelijkopzeggen i.vm. een blessure, zwangerschap o.i.d. informeer dan bij onze balie naar de mogelijkheden. Wij kunnen u dan wellicht aanbieden het abonnement non-actief te stellen voor maximaal 6 maanden.
Na deze 6 maanden of,wanneer gewenst, eerder wordt het abonnement hervat zonder dat u zich opnieuw hoeft in te schrijven.
Deze regeling moet altijd besproken worden aan onze balie, telefonisch of via de mail.
Uiteraard kunnen wij deze regeling niet treffen wanneer u op vakantie gaat.Let op! Na uw verzoek om non-actief stelling ontvangt u altijd een bevestiging van ons.


Inchecken (eventueel met LedenPas)
Bij ieder bezoek aan GrapeFine Sports moet een lid inchecken.
Inchecken kan met de QR code in de Virtuagym app óf met de LedenPas.
Ieder lid ontvang bij inschrijving inlogcodes voor onze Virtuagym app, hiermee kan hij/zij o.a. inchecken bij binnenkomst.
Vind je dit geen fijne manier van inchecken dan kun je er voor kiezen een LedenPas aan te schaffen voor de check-in, hieraan zijn echter kosten verbonden. Een LedenPas kost 10 euro.


Strippenkaarten
Voor een ieder die niet wekelijks terugkeert in de sportschool bieden wij de strippenkaart.
Je koopt 5 of 10 strippen, elke strip geeft 1 maal toegang tot GrapeFine Sports.
Voor de aanschaf van een strippenkaart wordt je eerst lid bij GrapeFine Sports en betaal je eenmalig 10 euro inschrijfkosten. Vervolgens kun je een strippenkaart kopen, de eerste aan de balie, de volgende strippenkaarten kunnen ook in onze Virtuagym-app gekocht worden.
Bij aankoop van een strippenkaart worden de 5 of 10 strippen (credit) bijgeschreven op jouw account. Bij inchecken wordt er 1 credit afgeschreven.
Tijdens het bezoek mag je deelnemen aan 1 groepsles, Small Group Training en/of mag je gebruik maken van onze Fitnessruimte, The Box en Cycle Room.
De strippen blijven 1 jaar geldig.


Losse les
Bij een losse les, val je slechts 1 keer binnen bij GrapeFine Sports.
Het kan zo zijn dat je slechts een paar enkele keren per jaar deel wilt nemen aan de sportmogelijkheden van GrapeFine Sports, dan kun je kiezen voor een losse les.
zo'n losse les kost 10 euro.
Beschik je over een 1x per week sportenabonnementen wil je een keer extra komen sporten, dan kun je al voor 8 euro een losse les (1 credit) bij kopen dit doe je aan onze balie of gemakkelijk via onze Virtuagym-app.


Les reserveren
GrapeFine Sports biedt onbeperkte abonnementen en flexibele 1x per week sporten abonnementen.
Dit betekent dat alle leden mogen deelnemen aan elke les die voor hun leeftijd beschikbaar is.
Wil je zeker zijn van een plaats in de les van jouw keuze, dan kun je vanaf 1 week voorafgaand aan de betreffende les een plaats reserveren.
Dit kan aan onze balie, via de telefoon, maar het makkelijkst via onze Virtuagym-app.
Heb je niet gereserveerd en is de les volgeboekt dan kun je NIET deelnemen aan de les.


Virtuagym
Na inschrijving bij GrapeFine Sports ontvang je via de mail een uitnodiging voor Virtuagym, met daarbij de link naar de Virtuagym-app.
Wij raden je aan direct een account aan te maken, deze app is namelijk heel erg handig.
Met de app kun je;
- inchecken bij GrapeFine Sports (verplicht bij ieder bezoek, wil je dit niet via de app, dan dien je een LedenPas te kopen)
- sportmomenten reserveren
- toegang krijgen tot workoutschema's & oefeningen
- workouts (laten) opstellen
- jouw voortgang registreren
- in contact komen met onze medewerkers en andere sporters
- strippenkaarten en losse producten bij kopen


Boete over-reserveren
Wanneer u tot 3 keer toe niet komt deelnemen aan een door u gereserveerde les, dan rekenen wij hiervoor € 5,00 boete (u houdt dan een plek bezet voor iemand anders). Dit geldt ook wanneer u zich binnen 30 minuten voor aanvang van de betreffende les afmeld!

Het is dus raadzaam op tijd af te melden bij verhindering. Afmelden kan in onze app of via de telefoon.


Wijzigingen in het lesrooster
GrapeFine Sports behoudt zich het recht om op elk moment het lesrooster te wijzigen
GrapeFine Sports houdt het lesrooster op deze website up-to-date en zal waar mogelijk wijzigingen in het lesrooster op tijd communiceren o.a. via de Virtuagym-app.
D.m.v. het reserveringsysteem in Virtuagym kan GrapeFine Sports de bezoeken aan de diverse lessen monitoren, dit geeft ons de mogelijkheid het lesrooster aan te passen aan de vraag van onze leden.


Minimale deelname groepslessen
GrapeFine Sports hanteert het eerder genoemde reserveringssysteem, hiermee volgen wij hoeveel deelnemers er zijn in iedere groepsles. Een groepsles gaat alleen door bij minimaal 5 deelnemers. Wanneer wij een half uur voor de betreffende les zien dat er te weinig deelnemers staan aangemeld annuleren wij de les en zal deze niet plaats vinden. De aangemelde deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van deze annulering.

Minimale deelname Small Group Trainingen
GrapeFine Sports hanteert het eerder genoemde reserveringssysteem, hiermee volgen wij hoeveel deelnemers er zijn in ieder SGT. Een SGT gata alleen door bij minimaal 2 deelnemers. Wanneer wij een half uur voor de betreffend SGT zien dat er te weinig delemers staan aangemeld, annuleren wij de SGT en zal deze niet plaats vinden. De aangemelde deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van deze annulering.

Waardevolle spullen (sporttassen) mee de sportzaal in
Neem waardevolle spullen en sporttassen mee de sportzalen in.
In onze Fitnessruimte vind je een vakkenkast waarin je jouw tas/spullen neer kunt zetten tijdens het sporten.
Jassen en schoenen kunnen geplaatst worden in onze kleedkamers.

Eigen risico
GrapeFine Sports kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken van uw eigendommen, het oplopen van blessures e.d.
Deelnemen aan de sportmogelijkheden en andere faciliteiten van GrapeFine Sports is volledig op eigen risico.

Nationale Feestdagen
Tijdens nationale feestdagen is GrapeFine Sports gesloten of beperkt open
Het gaat hier om:
Nieuwjaarsdag (1 januari) - gesloten
Eerste Paasdag - gesloten
Tweede Paasdag - geopend van 10:00 - 14:00 uur - géén groepslessen
Koningsdag (27 april) - gesloten
Bevrijdingsdag (5 mei om de 5 jaar) - zoals de officiële feestdag om de 5 jaar - gesloten
Hemelvaartsdag - geopend van 10:00 - 14:00 uur - géén groepslessen
Eerste Pinksterdag - gesloten
Tweede Pinksterdag - geopend van 10:00 - 14:00 uur - géén groepslessen
Pakjesavond (5 december - gesloten vanaf 16:00 uur)
Kerstavond (24 december - gesloten vanaf 16:00 uur)
Eerste Kerstdag (25 december)
Tweede Kerstdag (26 december)
Oudejaarsdag (31 december - gesloten vanaf 16:00 uur)Zomerrooster
Tijdens de zomervakantie (basisscholen regio Midden) kan GrapeFine Sports haar lesrooster aanpassen, leden worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.Teens & Kids tijdens de schoolvakanties
Tijdens de schoolvakanties (basisscholen regio Midden) gaan de Teens & Kids lessen niet door, hiervoor in de plaats worden er tijdens de vakanties op de woensdagen van 14:00 – 16:00 uur FUN-lessen gegeven, welke toegankelijk zijn voor alle leden van 4 t/m 15 jaar.
In deze lessen zal er worden gedanst en gesport in de groepsleszaal of bij mooi weer zelfs buiten.

Aangepast open tussen Kerst en Oud&Nieuw
Tussen Kerst en Oud&Nieuw hanteert GrapeFine Sports aangepaste openingstijden, tijdens de feestdagen is GrapeFine Sports gesloten, de tussen liggende dagen zij wij geopend volgens zondagsopeningstijden. Al onze groepslessen gaan in deze periode NIET door.
Leden worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.